Taxus voor Hoop

Taxus voor Hoop is een Nederlandse stichting die zich belangeloos inzet voor de strijd tegen kanker. Dit doen zij door middel van het landelijk inzamelen van Taxus-snoeisel van de Taxus Baccata hagen en struiken.  Wij verzamelen het taxussnoeisel dat als grondstof dient in de bestrijding van kanker. Dit snoeisel doneren wij aan Taxus voor Hoop. Wij zijn er trots op dat wij als hovenier een bijdrage kunnen leveren aan het bestrijden van deze vreselijke ziekte. Heeft u een taxushaag die gesnoeid moet worden? Het snoeiseizoen start op 15 juni en duurt tot 31 augustus. Wij horen het graag!

Hoe Taxus-snoeisel levens kan redden

De jonge scheuten van Taxus bevatten een belangrijke stof die door de farmaceutische industrie kan worden ingezet in de strijd tegen kanker. Deze stof, bekend onder de naam Baccatine, remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk onderdeel voor het maken van chemotherapie.

Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxus-snoeisel nodig. Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald voor de actieve bestrijding van kanker.

1 op de 3 mensen krijgt direct of indirect te maken met kanker. Het steunen van de strijd tegen kanker is daarom belangrijker dan ooit. Na onderzoek blijkt dat er alleen in Nederland al genoeg taxus hagen staan om ca. 1.2 miljoen kilo snoeisel te kunnen ophalen. Omgerekend kunnen hiervan rond de 10.000 chemokuren geproduceerd worden.

Wilt u uw taxushaag laten snoeien voor Taxus voor Hoop?

Neem dan contact met ons op via: (06)52 46 82 10 of e-mail naar: info@vanvliethoveniersbedrijf.nl